Неділя, 19 травня 2013 11:30

Гроф у Києві

8 травня цього року відбулась визначна подія у психологічному житті нашої держави – до України завітав видатний психіатр та психотерапевт сучасності, один із засновників трансперсональної психології, автор унікального методу Холотропного диханнятм – Станіслав Гроф разом зі своєю дружиною Крістіною.

В цей день відбулася міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання сучасної психотерапії: Холотропний підхід», за участі С.Грофа, організаторами якої виступили медико-психологічний факультет Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, інститут психології імені Г.С.Костюка НАПН України, Товариство психологів України. Конференція відбулася за підтримки Української асоціації лікарів-психологів.

 

З вітальним словом виступили академік НАПН України, д.психол.н., професор Сергій Дмитрович Максименко, Директор Grof Transpersonal Training в Україні, к.психол.н., Зоя Мусатова, а Станіслав Гроф виступив із доповіддю: «Зцілення наших найглибших ран: нові перспективи у самодослідженні і психотерапії». У доповіді він розкрив власний шлях до тих вершин, яких досяг нині. Зокрема, як знайомство із відомим вченим, Альфредом Хофманом, перевернуло його життя.

 

Доповідь була насичена фотознімками із сімейного архіву Грофів, що робило її більш яскравою та унікальною. С.Гроф поділився зі слухачами досвідом роботи із термінальними хворими, роботою з перинатальними переживаннями та розкрив особливості базових перинатальних матриць.

Аншлаг у залі можна пояснити унікальним шансом відвідати подібну конференцію, котрий виникає далеко не кожен рік. Всі охочі мали можливість зробити пам’ятні знімки та отримати автограф із побажаннями.

А щоб подружжю Грофів перший візит до України запам’ятався якнайдовше, організатори підготували колоритний український подарунок – виступ ансамблю з народними інструментами та пам’ятні сувеніри.