Неділя, 22 грудня 2013 02:00

Зустріч з дітками з особливими потребами

                                

Користуючись нагодою нещодавнього святкування Дня святого Миколая та прагнучи надати хоч невелику допомогу тим хто її особливо потребує, 21 грудня 2013 р. представники Української асоціації лікарів-психологів відвідали  Центр для дітей з особливими потребами у м.Вишневе. В зустрічі взяли участь як дитячі, так і “дорослі” психологи: Віце-президент з внутрішніх та юридичних питань УАЛіП, лікар-психолог, юрист Піщемуха А.В., керівник департаменту освітніх програм, арт-терапевт Тамакова Т.А., кандидат медичних наук, лікар-психолог Касьянова А.Ю. а також керівник Київського міського осередку УАЛіП, лікар-психолог Болтянський В.В.

Організаторами спільного заходу в Центрі виступили Начальник відділу з питань торгівлі, освіти, молоді та спорту Вишневої міської ради Олексієнко Оксана Анатоліївна та Президент УАЛіП, к.мед.н., лікар-психолог Божук Богдан Степанович

Центр для дітей з особливими потребами працює в місті вже понад пів року і за цей час об’єднав багатьох маленьких жителів Вишневого з різними діагнозами та їх батьків. Щоб уникнути важких соціальних наслідків, щоб вони зростали максимально соціально адаптованими, ці діти насправді потребують особливої уваги, особливої турботи. Їх потреби є абсолютно нормальними та можуть і мають бути задоволені в рамках кожного суспільства. Саме тому, основною задачею Центру є надання психологічної допомоги та підтримки дітям та їх батькам, проведення учбових та розважальних заходів. Це є важливим кроком у соціальній та медико-психологічній допомозі даній категорії дітей, котрі часто залишаються поза полем зору чиновників. Однак, разом з своїми дітками, допомоги потребують і їх батьки.

  

Саме тому під час зустрічі делегація УАЛіП розподілилась навпіл: частина працювала з маленькими клієнтами з використанням методів психоконсультативної та корекційної роботи, інша частина відповідала на чисельні питання батьків.

  

Загалом зустріч пройшла в щирому і позитивному руслі, хоч і виявилася досить інформаційно насиченою. Президент УАЛіП пообіцяв, що надалі такі зустрічі проходитимуть не рідше разу на місяць, спеціалісти-волонтери попрацюють з групами та індивідуально, як з дітками, так і з їх батьками. І це допоможе у вирішенні певних психологічних дитячих та дорослих проблем.

  

Наприкінці кожен маленький учасник отримав солодкий подарунок від організаторів зустрічі.