Неділя, 16 вересня 2012 00:00

Вступ до спеціальності 2012

 

Навчально-виховний проект:

Літньо-осіння психологічна школа «Вступ до спеціальності лікаря-психолога»

Збільшення потреби суспільства в кваліфікованій медико-психологічній допомозі обумовило створення нового фаху - лікаря-психолога. Соціум висуває високі вимоги до рівня підготовки даних спеціалістів, котрі поєднують в собі як медичні так і психологічні знання. Професія лікаря-психолога є досить молодою і перспективною, знаходиться в стані соціально-психологічного становлення та має власні особливості набуття професійного спрямування майбутніх лікарів-психологів.

Саме тому з ініціативи декана медико-психологічного факультету, академіка НАПН України, доктора психологічних наук, професора Максименка Сергія Дмитровича була започаткована психологічна школа «Вступ до спеціальності лікаря-психолога», орієнтована на осіб, які лише вступають на шлях професійної підготовки, тобто на студентів 1 курсу медико-психологічного факультету.

15 вересня 2012 року відбувся перший тренінг в рамках вищезазначеного навчально-виховному проекті, основною метою якого є формування професійної ідентичності майбутніх лікарів-психологів. Співорганізаторами заходу виступила кафедра загальної та медичної психології та педагогіки медико-психологічного факультету Національного медичного університету імені О.О.Богомольця і Всеукраїнська громадська організація «Українська асоціація лікарів-психологів» (УАЛіП) за сприяння проректора з науково-педагогічної роботи та довузівської підготовки НМУ, доктора педагогічних наук, професора Цехмістера Ярослава Володимировича, відділу гуманітарної освіти та виховання НМУ та Ради Товариства молодих вчених та спеціалістів НМУ. Місцем проведення було обрано чудовий осередок природи на березі річки Козинка – Спортивно-оздоровчий табір «Медик» Національного медичного університету.

Під час заходу починаючі студенти мали змогу ознайомитись з вимогами до навчальної діяльності та правилами поведінки у вищому навчальному закладі, сформувати уявлення про зміст майбутньої професійної діяльності та основні напрямки сучасної психокорекції та психотерапії, пройти тренінгові програму, направлену на ближче знайомство студентів в групах між собою, мотивацію, розвиток комунікативних навичок та навичок спільної групової роботи, а також кожною групою був підготований рекламний ролик «Професія лікаря-психолога».

Весь день зі студентами працювали співробітники кафедри та члени УАЛіП. Зокрема про кафедру, факультет, навчальні програми і т.д. розповіла завуч кафедри, старший викладач Лазуренко Олена Олексіївна. Ведучими груп виступили: к.психол.н., доцент Городнова Надія Миколаївна; к.психол.н., доцент Панасенко Наталія Миколаївна; к.психол.н., доцент Тертична Надія Анатоліївна; к.мед.н. Касьянова Анастасія Юріївна; президент УАЛіП, к.мед.н. Божук Богдан Степанович; керівник департаменту УАЛіП, викладач Тамакова Тетяна Анатоліївна; голова правління Київського міського осередку УАЛіП Болтянський Вадим Вікторович; секретар Київського міського осередку УАЛіП Чепурна Аліна Миколаївна.

Після завершення насиченої робочої програми навчально-виховного проекту та представлення студентами презентаційних рекламних роликів, які вийшли дуже цікавими та оригінальними, всім учасникам в урочистій обстановці були вручені сертифікати, котрі підтверджують проходження ними літньо-осінньої психологічної школи «Вступ до спеціальності лікаря-психолога».

Завдяки проекту кожен зі студентів, вже на початку свого навчання відчув свою необхідність і приналежність до такої важливої, особливо в умовах сучасного життя, професії лікаря-психолога. Висловлюємо переконання, що цей захід був першим і згодом стане чудовою традицією ініціації першокурсників медико-психологічного напрямку по всій Україні.

ФОТОЗВІТ

Детальніше в цій категорії: « Постанова КМУ від 1.02.2017 №53 Конференція 2012 »