П'ятниця, 23 вересня 2016 19:56

MENTAL CLUB: Медична психологія: курс на Європу?! YES OR NO

22 вересня 2016 року відбулося перше засідання «Mental Club» в цьому сезоні.

Тематикою засідання стала інтеграція медичної психології до Європейського простору та створення в нашій державі сучасної системи психічного здоров’я. Системи, котра буде базуватися на принципах пацієнтценрованості та мультидисциплінарності, системи, в котрій будуть чітко визначені ролі фахівців з психічного здоров’я: лікарів – медичних психологів, лікарів-психіатрів, лікарів-психотерапевтів, психологів.

Оскільки тема була надзвичайно актуальною, вона викликала велику зацікавленість у практикуючих фахівців.

На дане зібрання клуб зібрав представників різних професій, що дозволило всебічно обговорити дане питання. Серед присутніх були лікарі-психологи, фізіологи, організатори охорони здоров’я, представники медичного бізнесу, педіатри, військові лікарі, громадські діячі.
Обговорення було жвавим і дуже насиченим. Йшла мова про сучасний стан системи охорони ментального здоров’я в Україні, про необхідність адекватної взаємодії та рівності усіх учасників процесу, про важливість створення єдиного вектору напрямку руху. Дискутували і стосовно необхідної тривалості навчання та яких якісних змін воно потребує.

Думки зійшлися в тому, що ми маємо створити свою, українську систему охорони психічногоздоров’я, яка візьме кращі досягнення європейських колег та доповнить їх своїми ґрунтовними здобутками та напрацюваннями.

В результаті були окреслені наступні напрямки подальшої роботи:

-          посилення зв’язків та координація діяльності між громадськими організаціями в сфері охорони психічного здоров’я

-          напрацювання потужної нормативної бази, яка ляже в основу майбутньої системи охорони психічного здоров’я;

-          розвиток психоедукації в Україні та підвищення психологічної грамотності населення

-          підвищення престижності, відомості фахівців з психічного здоров’я

Дякуємо!

До зустрічі на наступному засіданні!


#Europe #medical #psychology #mental #core