П'ятниця, 14 жовтня 2016 20:25

Вибори Студентського самоврядування в НМУ

Українська асоціація лікарів-психологів в рамках програми підтримки Студентського самоврядування медико-психологічного факультету НМУ знайомить із претендентами на пост Голови студентської ради.

Оскільки нашою метою є інформування, а не аналіз передвиборчих обіцянок, ми утримаємось від оцінок. Але для того, щоб Ваш вибір був дійсно зваженим та свідомим, радимо пропустити «обіцянки» через низку фільтрів - АНКОР:

А актуальність наскільки програма відображає шляхи вирішення існуючих проблем та покращує студентський побут (проблема відсутності в університеті 3,5 дюймових дискет навряд чи турбує студента);
Н новизна чи пропонує програма нові проекти, чи лише дублює існуючі або приписує собі заслуги інших (давайте заново винайдемо колесо та зробимо те, що вже давно до нас робили інші);
К конкретність чи показує програма кандидата чіткі проблеми та способи їх вирішення в різноманітних сферах життя в університеті і чи є вона комплексною та послідовною, або - однобокою або узагальненою  (слова відомого персонажа: Как говорится, желаю, чтобы все! - навряд чи заслуговують на довіру);
О особливість чим одна програма вигідно відрізняється від іншої і в чому її особливість (чи партія Добрих справ відрізняється від партії Любителів єнотів, чи любити єнотів це і є добра справа);

Р

реальність яка вірогідність виконання кандидатом його програми («ми відмінимо настання зими» або «не допустимо відрахування студентів через невідпрацьовані пропуски або двійки»);

 І звісно головне - наскільки запропонована ініціатива потрібна саме Вам! 

А ще не слід забувати, що я його/її знаю і це «класний хлопець» чи «красива дівчина» - не найоб'єктивніші характеристики лідера, а ще гіршою є порада «тобі ж все одно байдуже, так що проголосуй за …», оскільки тут Вас взагалі вважають кимось, хто взагалі не здатен мати власну думку.

Клеймьонов Дмитро

Ткаченко Катерина

Основні досягнення в НМУ:

участь та призове місце в Х міжнародній конференції студентів та молодих вчених «Актуальні питання медичної психології»

Основні досягнення в НМУ:

староста групи та курсу,

участь в організації та проведенні 15-річчя медико-психологічного факультету

Як ви вже знаєте, 20.10.16 у нашому університеті пройдуть вибори голови студентської ради. В зв'язку з тим, що наша чарівна Заремба Вікторія покинула цю посаду, успішно завершивши навчання в університеті, цього року на нашому факультеті буде обиратися новий голова. 

Я подав свою кандидатуру, бо маю певні ідеї щодо покращення життя студентів і я був би дуже вдячний, якби ви ознайомились та оцінили перші кроки щодо поставленої мною мети: 

1. Група у Fаcebook та vk .

На сьогоднішній день у нас триває робота над проектом, який має на меті об'єднати усіх студентів медико-психологичного факультету. На цій сторінці ви зможете знайти своїх однодумців серед інших груп та курсів. Група з кожним днем буде наповнюватися новим цікавим відео та аудіо контентом, корисними посиланнями. Усі актуальні новини із життя нашого університету/факльтету будуть оперативно висвітлюватися у групі. Також на сторінці ви зможете прийняти участь в обговоренні важливих питань, які періодично будуть виноситися на розгляд студентів, адже нам ВАЖЛИВА думка КОЖНОГО. Спільнота буде включати у себе посилання на сторінки викладачів, які дадуть згоду на зв'язок зі студентами у соціальній мережі. Група міститиме обговорення, де ви зможете залишити свої пропозиції та зауваження, а ми , в свою чергу, будемо швидко на них реагувати. Найближчим часом ми створимо таку ж групу і у Facebook, таким чином, ми матимемо зв'язок 24/7.

2. Однією з НАЙГОЛОВНІШИХ задач нашої команди буде сприяння роботі наукових гуртків на базі нашої кафедри , поширення оголошень про чергові засідання наших та гуртків суміжних кафедр, активне залучення до участі студентів. 

3. Постійно буде проводитись заохочення студентів до участі у щорічних міжнародних конференціях, написанні наукових робіт та олімпіадах, адже це одна з важливих складових навчального процесу.

4. Кожного року буде проводитись робота зі студентами-першокурсникам та нашими випускниками. Ми будемо організовувати зустрічі першокурсників зі студентами старших курсів, у ході яких першокурсники зможуть отримати корисні поради щодо полегшення навчального процесу, адже ми усі знаємо наскільки є критичним та тяжким перший рік навчання. У ході зустрічі з випускниками викладачі даватимуть корисні поради щодо подальших дій після закінчення університету.

5. Активно буде проводитись заохочення студентів до роботи в органах студентського самоврядування, та буде проведено певне реформування студентської ради, що допоможе нам досягнути запланованого у найбільш короткий час, та вивести нашу роботу та життя факультету на принципово новий рівень.

6. Ми започаткуємо наш проект , який має назву "Instagram ", тааак ми перші з факультетів створимо аккаунт в інстаграмі. Ми добре знаємо, як ви полюбляєте на ніч, перед сном та уранці за чашечкою кави политстати стрічку та лайкнути круті фотки та відео. Ми спробуємо буди саме тими , кому ви поставите свої лайчики, адже ми будемо робити пости із серця найцікавіших подій нашого факультету, а також репости з ваших сторінок, адже ви такі талановиті, як ми можемо не пишатися вами? 

Я вірю, що приведені вище перші кроки якісно змінять життя наших студентів у кращу сторону і зроблять його ще цікавішим, адже для цього і існує студентська рада, ми працюємо для вас.

Я щиро сподіваюсь, що ви підтримаєте мою кандидатуру, адже без вас я ніщо. Лише зібравшись у одну, сильну, сміливу, непереможну команду під назвою "Медико-психологічний факультет", ми зможемо усе змінити на краще, бо лише ми самі здатні творити свою історію.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З перших днів навчання, звання "староста" впіймало мене і живе зі мною по сьогодення. Життя на нашому факультеті цікаве та неповторне і все завдяки нашим студентам. Саме їх активність та креативність, щирість та доброта створюють атмосферу, що надихає.

В цьому році наш факультет відсвяткував феєричне 15-річчя, такого святкового заходу давно не було в університеті, в чому може переконатися кожен бажаючий, переглянувши відеоролик.
Для кращої взаємодії зі студентами вже було створено спільноту медико-психологічного факультету https://vk.com/mps_sp.

Багато речей на факультеті і в університеті є чудовими, але не буває межі досконалості і є куди зростати; а є речі, котрих слід позбутися:

Мені подобається рівність студентів і викладачів в навчанні, але я проти свавілля,
перевищення викладачами своїх професійних компетенцій та вибірково-упереджене ставлення до студента;

Мені подобається продуктивна співпраця з кафедрами і деканатом, але я проти
беззастережного виконання їх розпоряджень, особливо коли вони шкодять студенту;

Мені подобаються розважальні заходи для студентів, але я впевнена, що студенти самі можуть організовувати і серйозніші речі;

Мені подобається набувати нових знань, але я хочу бути впевненою в своєму професійному майбутньому;

Мені подобається громадська діяльність, але я категорично проти займатися нею задля завоювання особистих привілеїв.

Саме тому ми:

1. Будемо розвивати факультет, шляхом залучення активних та креативних студентів до студентського самоврядування. І лише тих, які зможуть працювати та відстоювати інтереси студентства на всіх рівнях.

2.Будемо покращувати якість навчального процесу:

• Вдосконалювати анкетування студентів для виявлення викладачів, що хронічно ведуть себе недобре по відношенню до студентів, мають недостатній рівень знань чи не можуть їх передати нам.

• Контролювати заповнення кафедрами електронних журналів, куди може зайти кожен студент і побачити рівень своєї успішності.

• Збирати інформацію про якість відпрацювання пропущених занять та ПМК;

3. Будемо займатися організаційною діяльністю, впровадимо заходи по безпосередньому ознайомленню з професією:

• Налагодимо можливість позааудиторної практики, стажування студентів в лікарнях, психологічних центрах та ін.

• Будемо організовувати спільні цікаві проекти з професійними організаціями, студентськими науковими товариствами, зустрічі з відомими фахівцями.

• Завдяки співпраці з роботодавцями заснуємо базу вакансій для випускників.

• Будемо допомагати кафедрам в проведенні гуртків, клубів та інших заходів, які цікаві та потрібні студентам, а не ті, які існують «для галочки».

• І звісно ж не будемо забувати про розважальні заходи та платформи для неформального спілкування.

4. Налагодимо дієве донесення важливої інформації до кожного студента: накази НМУ, розпорядження деканату, новини з університетського та професійного життя шляхом:

• вдосконалення та популяризації групи в «Вконтакті» та створення групи в Фейсбуку;

• зустрічей студентів факультету з представниками адміністрації університету, деканату, кафедр;

• зустрічей студентів різних курсів між собою;

• забезпечення чіткими знаннями про їх спеціальність, що їх чекає в майбутньому та на що розраховувати;

• впровадження системи он-лайн відповідей на питання, що нас турбують;

• створення інформаційного відеоролику про факультет.

Все це - для того, щоб отримувати від навчання якнайбільшу користь і задоволення. І звісно постараємось повернути їдальню в Морфологічному корпусі)

Приходь та зроби свій вибір 20 жовтня 2016 року! Зміни життя в НМУ на краще!

 

Детальніше в цій категорії: « З Днем Психічного Здоров'я! 175 років НМУ »