П'ятниця, 16 грудня 2016 12:41

Семінар Ізраїльської коаліції травми

З 13 по 15 грудня 2016 року в м.Києві відбувся Семінар Ізраїльської коаліції травми з  подолання посттравматичного стресового розладу за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та Посольства Держави Ізраїль в Україні. 

Захід відкрили Посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські та Заступник Міністра охорони здоров’я Оксана Сивак.

На запрошення організаторів в Семінарі взяв участь президент Української асоціації лікарів-психологів, к.мед.н. Богдан Божук.

Протягом 3х днів висококваліфіковані фахівці Ізраїльської коаліції травми ділилися з провідними українськими колегами власним досвідом, щодо створення клінічної та тренінгової програми роботи з травмою, а також гарячої лінії для майбутнього Реабілітаційного центру в Україні.

Виконавчий директор Ізраїльської коаліції травми Талія Леванон, котра зазначила, що їх досвід може принести користь українцям і вони приїхали, щоб проінструктувати українських фахівців та навчити працювати з людьми, що переживають лихо.

Серед тем, що були пропрацьовані протягом 3х днів були: Прогрес в лікуванні травм в Ізраїлі, Створення Ізраїльської коаліції травми, Створення системи протидії лихам в Ізраїлі, Обговорення поточної ситуації у лікуванні травм в Україні, Психологічні травми дітей та молоді, Лікування дорослих, літніх людей і жертв конфліктів та інші.

В рамках проекту, близько 30 кращих фахівців в галузі охорони психічного здоров’я з провідних державних та неурядових організацій вдосконалили свій професійний рівень та отримали перевірений роками досвід роботи з травмою.

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, котра відвідала закриття Семінару наголосила, що він є надзвичайно важливим для створення Всеукраїнського реабілітаційного центру для постраждалих внаслідок конфлікуту на Сході України, а присутні фахівці та результати їх роботи стануть основною складовою його діяльності. Зі слів пані Супрун, це є кроком для створення якісно нової системи надання реабілітаційної допомоги в якій буде використаний комплексний підхід та спільна робота, лікарів, психологів та соціальних працівників тощо.

Важливо, що комплексний мультидисциплінарний підхід до охорони психічного здоров’я, який завжди відстоювала Українська асоціація лікарів-психологів, "набирає обертів" в нашій державі та озвучується на високих рівнях. Це фундамент для дестигматизації психічних розладів та створення сучасної високоефективної системи охорони психічного здоров’я взамін існуючої психіатричноцентрованої системи