Четвер, 27 квітня 2017 19:20

Відкрите звернення УАЛіП

Шановні колеги!

Українська асоціація лікарів-психологів звертається до вас з приводу оцінки ситуації, що склалася навколо Почесного президента УАЛіП, академіка НАПН України, професора Максименка Сергія Дмитровича – засновника лікарського фаху «Медична психологія» в Україні.

Хочемо зазначити, що протягом понад 6 років існування нашої організації проф. Максименко С.Д. приділяв велику увагу діяльності УАЛіП, був ініціатором, підтримував та сприяв реалізації багатьох програм розвитку медичної психології та допомоги населенню України. А зараз, коли наша держава впритул наблизилася до створення Системи охорони психічного здоров’я, він відстоює використання в Україні кращих сучасних світових тенденцій в даній галузі, зокрема перехід до біопсихосоціальної моделі в якій вже 10 років працюють лікарі-психологи.

Незважаючи на велику кількість справ і високий статус Сергій Дмитрович завжди знаходить час для кожного фахівця нашої спеціальності, котрі звертаються до нього за порадою чи допомогою. Про це свідчить і велика кількість листів підтримки від лікарів-психологів у соціальних мережах.

Ми різко засуджуємо будь-які корупційні дії, але якщо вони дійсно мають місце.

Ми переконані, що об’єктивне і незаангажоване розслідування з наступним судовим рішенням поставлять крапку у цій справі, відновлять справедливість та припинять будь-які спекуляцїї навколо даної теми.

А всім нам бажаємо піддавати ретельному і критичному аналізу будь-які факти, котрі надаються засобами масової інформації.