П'ятниця, 17 листопада 2017 20:37

УАЛіП працює зі STATUSом

17 листопада 2017 року був підписаний Договір про співпрацю між Адвокатською фірмою «STATUS» та Всеукраїнською громадською організацією «Українська асоціація лікарів-психологів». Керівники організацій Руслан Совершенний та Богдан Божук закріпили підписами та печатками узгоджені ініціативи в напрямках розвитку психічного здоров’я та медичного права в Україні, розробки спільних проектів та фахової підтримки сторонами одна одної та ін.

«Ми йдемо в ногу з часом і розуміємо, що без якісного юридичного супроводу розвиток медичної діяльності на сьогодні є неможливим. Правовий захист  необхідний, як для пацієнтів, так і для фахівців охорони здоров’я, а особливо в сфері психічного здоров’я,  пояснив важливість співпраці Богдан Божук в той же час, і медичні психологи можуть бути надзвичайно корисними для правників, особливо зараз, коли психічне здоров’я населення є далеким від ідеального».

«Надзвичайно важливим є факт руху назустріч юриспруденції та медицини. Необхідність взаємної співпраці є очевидною і все гостріше постає останніми роками разом з ростом правової культури пацієнтів, – зазначив Руслан Совершенний. – Нашими спільними задачами є розвиток правової свідомості лікарів, покращення знання лікарями своїх прав та вміння ними користуватися, вдосконалення нормативної бази яка регулює медичну діяльність. В результаті домовленостей досягнутих з Всеукраїнською громадською організацією «Українська асоціація лікарів-психологів» спеціалістами Адвокатської фірми «STATUS» буде надаватися професійна допомога як самій організації так і її членам, при цьому існують наміри залучати лікарів-психологів до вирішення ряду питань пов’язаних з наданням адвокатами послуг клієнтам. Співпраця базується на принципах взаємодопомоги, комунікацій, консультування, проведення спільних заходів та сприянні розвитку медичної психології в Україні».

Адвокатська фірма «STATUS», серед широкого спектру напрямків діяльності,  успішно реалізовує та стрімко розвиває медично-правову практику, яка полягає в наданні повного комплексу юридичних послуг медичним установам різного профілю та різної форми власності. Адвокати та юристи фірми є визнаними фахівцями в галузі медичного права, постійно займаються підвищенням кваліфікації та обміном знаннями, регулярно здійснюючи публікації щодо актуальних правових питань в сфері надання медичних послуг в Україні.