Вівторок, 26 червня 2018 18:28

Вітаємо лікарів-психологів з випуском

Шановні колеги!

Щиро вітаємо Вас з випуском!

Цей рік є знаковим для всієї системи охорони психічного здоров'я, оскільки ми вже маємо прийняту Концепцію розвитку охорони психічного здоров'я в Україні на період до 2030 року, а зовсім скоро отримаємо покроковий План заходів для її реалізації. Система психічного здоров'я зміниться і лікарі - психологи мають зайняти в ній своє достойне місце і нарешті закінчаться безпідставні суперечки, на кшталт того, що звичайна психологічна освіта чимось краща.

Ви беззаперечна еліта системи психічного здоров’я, оскільки володієте глибокими психолого-психіатричними знаннями паралельно з загальнолікарською підготовкою! За вами майбутнє системи охорони психічного здоров’я і Ви станете потужною складовою цього напрямку захисту населення.

Сьогодні психічні розлади визнані всесвітньою загрозою, а в Україні ця загроза є особливо потужною. Суттєво зростає кількість неврозів, розладів адаптації, депресивних, посттравматичних та інших розладів. Однак доступність професійної допомоги залишається на низькому рівні, хоча і в цьому напрямку є позитивні зрушення, зокрема прогнозується переважання амбулаторних форм допомоги особам з порушенням психічного здоров’я над стаціонарною. Впевнений, що вже зовсім скоро кожна поважаюча себе людина, яка турбується про власне здоров’я захоче відвідувати власного психолога чи психотерапевта. А ті з Вас, хто стане СПРАВЖНІМ фахівцем буде неймовірно затребуваним!!!

Сьогодні ви зробили потужний крок до цього: отримали диплом, якого звісно мало, але який є ключем до професійного успіху. Позаду будні і свята студентських років, підготовка до модулів, навчальні та адміністративні труднощі, КРОКи та іспити. А по переду тривалий процес професійного становлення.

І не забувайте, що Українська асоціація лікарів-психологів, як єдине професійне громадське об’єднання лікарів-психологів, робить майже все можливе для найширшої популяризації нашого фаху та боротьбу з міфами, щодо медичної психології.

Ми будемо раді бачити Вас в своїх рядах, з Вашими ідеями, планами, готовими програмами розвитку, які ми здатні спільно реалізувати.

Успіхів Вам!

Президент УАЛіП

Богдан Божук