Неділя, 21 червня 2020 08:51

З днем медичного працівника

Любі колеги і колежанки!

Сердечно вітаю вас з професійним святом!

Кожен знає з дитинства,  що професія медичного працівника є найбільш гуманною і важливою, адже в наших з руках лежить найбільша цінність кожної людини – її здоров’я. Ми сприяємо появі на світ, гармонійному розвитку дітей, працездатності, якісному життю та достойному переходу у вічний спокій.

В цьому складному році, саме ми з вами довели, що можемо ефективно стояти на сторожі здоров'я населення та стримувати інфекційну загрозу, незважаючи на одні з найнижчих заробітних плат, надважкі та ненормовані умови праці, відчуття невпевненості в майбутньому, часто недостатньої кількості засобів індивідуального захисту, жертвуючи своїм здоров'ям та життям, працюючина межі власних можливостей. При цьому окрім слів вдячності, ми продовжуємо чути про нашу корумпованість, помилки та некомпетентність.

Це все перенапружує механізми психічного захисту, знижує рівень мотивованості і самооцінки, сприяє синдрому емоційного вигорання та іншим психічним негараздам серед медичних працівників… Медичні працівники мають право на достойні умови праці, страхування та якісну реабілітацію за рахунок держави та конкурентні заробітні плати!!! Ми маємо не критикувати реформи чи дії влади, ми маємо стати каталізатором та активною частиною цих змін.

Усвідомивши справжню цінність нашої професії, нашої щоденної діяльності, відчувши повагу до себе і до своєї справи ми можемо вплинути на ситуацію. Лише тоді образ медика і для всього суспільства знову стане найбільш цінним! Лише тоді вартість прийому у лікаря не буде оцінюватися нижче вартості манікюру чи фарбування волосся! Ми достойні цьго і так має бути!

Нехай щира радість у кожного врятованого пацієнта дарує гордість за власну діяльність, зміцнює впевненість у правильності вибору своєї професії, допомагає ставити високі цілі для самовдосконалення та сприяє зростанню престижу української медицини!

Нехай довге життя щедро обдаровує вас щасливими моментами і приємними спогадами, розумінням і вдячністю людей. Нехай збудуться всі ваші задуми, а віра і оптимізм завжди залишаються з Вами!

Щиро ваш,

Президент УАЛіП

Богдан Божук