Вівторок, 07 жовтня 2014 20:30

Продовження роботи з подолання наслідків психотравмуючих подій

Українська асоціація лікарів-психологів спільно з Інститутом психології імені Г.С.Костюка та Національним медичним університетом продовжує активну діяльність у напрямку вдосконалення знань психологів-волонтерів та координації їх роботи.

Зокрема:

·        3 жовтня 2014 року фахівцями Кризового медико-психологічного центру в Інституті психології імені Г.С.Костюка Тетяною Євменовою та Тетяною Сіренко був проведений тренінг по психологічній допомозі, орієнтований на студентів та фахівців-психологів з НМУ імені О.О.Богомольця. Захід був спрямований на поглиблення знань та відпрацювання практичних навичок роботи з психічною травмою та іншими наслідками надмірних стресогенних подій.

 

·        4 жовтня 2014 року – в рамках Курсу невідкладної долікарської медичної допомоги, організованому Товариством молодих вчених та спеціалістів НМУ, президент УАЛіП, к.мед.н. Богдан Божук прочитав практично-орієнтовану лекцію: Перша медико-психологічна допомога в психотравмуючих ситуаціях;

·        7 жовтня 2014 року на кафедрі загальної і медичної психології та педагогіки Національного медичного університету імені О.О.Богомольця відбулася лекція-тренінг. Її провела професійний психолог, член Правління Арт-терапевтичної асоціації, фахівць, котра активно надає допомогу в зоні АТО Тетяна Назаренко. Впродовж заходу Тетяна поділилася власним досвідом волонтерської роботи на Майдані та в зоні АТО та розповіла багато цікавих прикладів, які, безперечно, знадобляться у практичній діяльності кожного з присутніх.

 

 

Також члени УАЛіП продовжують надавати безпосередню допомогу постраждалим від подій на сході України. Зокрема, УАЛіП є організацією яка офіційно співпрацює з Головним військовим клінічним госпіталем та має право рекомендувати фахівців для роботи з постраждалими його на базі.